ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γερμανία: Σύγχυση με την ταυτότητα του δράστη

Επίθεση Γερμανία: Σύγχυση με την ταυτότητα του δράστη
REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες έλεγαν ότι ο Πακιστανός πρόσφυγας που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, θεωρείται ο δράστης της επίθεσης. Την υπηκοότητα του υπόπτου επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε δηλώσεις του νωρίτερα ενώ αυτό άφησε να εννοηθεί και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα DIE WELT επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις.

"Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. "Κι ως εκ τούτου, έχουμε μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση", αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Εξάλλου, με ανάρτησή της στο twitter, η αστυνομία του Βερολίνου εκφράζει την ανησυχία της και συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς ο συλληφθείς επιμένει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το συμβάν.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία στο Βερολίνο θα αυξήσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας μέσα στις επόμενες μέρες κι ανάμεσα στα μέτρα που θα λάβει είναι και η ανέγερση φραγμάτων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN Greece Παντελή Βαλασόπουλου από το Βερολίνο, η Die Welt αναφέρει ότι βρέθηκε στο φορτηγό ένα ματωμένο μπουφάν, ενώ ο άνδρας που συνελήφθη δεν είχε αίματα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν στις 15:30 ώρα Ελλάδος

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση στο CNNi: Πρόσφυγας από το Πακιστάν ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Α. Μέρκελ: Υποθέτουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Αλέξανδρος Μαλλιάς: Όσο περιορίζεται εδαφικά ο ISIS θα επιλέγει τυφλά τιμωρητικά χτυπήματα

Σοκ και θρήνος στη Γερμανία από την επίθεση στο Βερολίνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ