Ιταλία: Υπάλληλοι έκλεισαν σε κλουβί δύο γυναίκες Ρομά
Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπάλληλοι έκλεισαν μέσα σε κλουβί όπου τοποθετούνται οι κάδοι των απορριμμάτων δύο γυναίκες Ρομά, οι οποίες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να βρουν φαγητό μέσα στα σκουπίδια. Οι υπεύθυνοι της ασύλληπτης αυτής πράξης άρχισαν να τραβούν με το κινητό τους τις δυο γυναίκες που κατατρομαγμένες φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια, όπως περιγράφει το ΑΠΕ.
Το γεγονός προκάλεσε σειρά αντιδράσεων και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η Λέγκα του Βορρά προσφέρθηκε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα των δύο υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη. Το σούπερ μάρκετ στο οποίο εργάζονται αποφάσισε να τους θέσει σε διαθεσιμότητα, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της.
Στο μεταξύ, το βίντεο, το οποίο είχε αναρτηθεί από τους υπαίτιους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κατέβηκε» άμεσα.
Πολλοί σχολιαστές υπογράμμισαν ότι γεγονότα σαν και αυτά πρέπει να προβληματίσουν σοβαρότατα τους Ιταλούς, ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν τα αντιρατσιστικά τους αντισώματα.
Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων από την ΔΥΠΑ
01:00
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52