ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με την υπηκοότητα του δράστη της επίθεσης στο Παρίσι - Κρατείται δεύτερος ύποπτος

Θρίλερ με την υπηκοότητα του δράστη της επίθεσης στο Παρίσι - Κρατείται δεύτερος ύποπτος

Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμή οι πληροφορίες σχετικά με την υπηκοότητα του δράστη της επίθεσης στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Αρχικά το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους ανέφερε ότι ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ, ήταν Βέλγος και μαχητής της οργάνωσης. Ωστόσο πηγές από τη Γαλλία αναφέρουν ότι ο δράστης είναι Γάλλος, 30 ετών και ήταν ήδη στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής. Παράλληλα, οι γαλλικές Αρχές έχουν συλλάβει τρία μέλη της οικγένειας του Γιουσούφ τα οποία και έχουν υπό κράτηση.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στα Ηλύσια ήταν Βέλγος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ταυτότητά του.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι οι Αρχές του Βελγίου απέστειλαν την Πέμπτη ένταλμα έρευνας ενός άνδρα στις γαλλικές αρχές, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει προς το παρόν αν αυτή η εξέλιξη συνδέεται με την επίθεση εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο Πιερ-Ενρί Μπραντέ δήλωσε ότι μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση ένας δεύτερος άνδρας ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές. Ο ύποπτος παραδόθηκε και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ