Πέθανε ο Αμερικανός φωτοειδησεογράφος Στάνλεϊ Γκριν
Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 68 ετών, ο Αμερικανός φωτοειδησεογράφος Στάνλεϊ Γκριν, στον οποίο είχε απονεμηθεί πέντε φορές το βραβείο World Press Photo.
Ο φωτογράφος «έφυγε» από τη ζωή σε νοσοκομείο του Παρισιού, της πόλης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλιμάν Σακομανί, ο διευθυντής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου NOOR Images, του οποίου ο Γκριν ήταν ένας από τους συνιδρυτές.
Ο παγκοσμίως γνωστός Νεοϋορκέζος φωτογράφος, που είχε απαθανατίσει κρίσεις όπως στον πόλεμο στην Τσετσενία, υπήρξε στα νιάτα του μέλος των Μαύρων Πανθήρων και ακτιβιστής εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Ο Σακομανί, συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Γκριν, διευκρίνισε πως ο φωτογράφος απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια—είχε μολυνθεί από Ηπατίτιδα C στο Τσαντ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Γκριν το 2008, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ισραήλ: Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή ανώτερος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης
16:00
Τασούλας: Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου αντανακλά τη δόξα και τα διδάγματα της επανάστασης 1821
15:49
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: Την Τρίτη χτυπάμε εργοστάσια ενέργειας και γέφυρα στο Ιράν - Οι IDF σκορπούν χάος στη Βηρυτό
15:45
«Συγχαρητήρια πρόεδρε Τραμπ»: Μήνυμα Νετανιάχου για τη διάσωση του αμερικανού πιλότου
15:37