Κατακραυγή για τη στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα
Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών προκάλεσε η στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Πρόβλημα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα. Με ανάρτησή του στο twitter, και με αφορμή τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ο κ. Πιτέλα τονίζει ότι «με την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πρόοδο για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε συνεχίζει να είναι πρόβλημα για την Ευρώπη».
«Οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Σόιμπλε, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν: «Δικαιολογίες, καθυστερήσεις, η συμπεριφορά του Σόιμπλε σε σχέση με την Ελλάδα είναι οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» ανέφερε σε δική του ανάρτηση στο twitter.
Την απορία της για το πώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, εξέφρασε η ευρωβουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Περβάνς Μπερές. Στην ανάρτησή της στο twitter, η κ. Μπερές ανέφερε: «Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την Ελλάδα, πως μπορεί να υπάρχει ακόμα άρνηση σε ελάφρυνση του χρέους; Το ευρωπαϊκό συμφέρον πρέπει να επικρατήσει στην Ευρωομάδα».
Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις σε δύο ανηλίκους που παρέσυραν και εγκατάλειψαν 36χρονη πεζή
10:59
Νεκρός 42χρονος σε τροχαίο στη δυτική Θεσσαλονίκη - Σοβαρά τραυματίας 41χρονος
10:54
Κολυδάς: Κορυφώνεται η ζέστη τέλη Ιουνίου - Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα οι υψηλότερες τιμές
10:48
Ο δεκάλογος της απογραφής ασανσέρ έως 30/06 - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από ερωταπαντήσεις
10:34