Εκλογές Γαλλία: Μετρούν απώλειες οι Σοσιαλιστές - Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν
Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας αποδείχθηκε καταστροφικός για τους Σοσιαλιστές. Τα ποσοστά τους έπεσαν αισθητά και ήδη μετρούν σημαντικές απώλειες. Ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς και ο Μπενουά Αμόν δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο.
Η είδηση αποτελεί σοκ για τον υποψήφιο ο οποίος ήταν βουλευτής στη 16η περιφέρεια του Παρισιού από το 1997.
Σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, ο Καμπαντελίς καταλαμβάνει μόλις τη τέταρτη θέση με λιγότερο από 10% των ψήφων, μακράν πίσω από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Μουνίρ Μαζουμπί (La Republique en marche), που έρχεται πρώτος με απόσταση συγκεντρώνονοντας περίπου 37%, και την υποψήφια της Ανυπότακτης Γαλλίας Σαρά Λεγκρέν (περίπου 20%). Οι Μαζουμπί και Λεγκρέν προκρίνονται στον δεύτερο γύρο.
Όπως έκανε γνωστό το περιβάλλον του Μπενουά Αμόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε αυτός έλαβε τις απαραίτητες ψήφους για τον επόμενο γύρο.

(REUTERS/Eric Gaillard)
Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν
Ο κορυφαίος γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
SPONSORED
Τουρκία: Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από την ένοπλη επίθεση - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
21:15
Κλείνει την πόρτα ο Τραμπ στην Τεχεράνη: «Καμία παραχώρηση - Το Ιράν ξέρει τι θα συμβεί σύντομα»
20:58
ΥΠΕΞ Ιράκ: «Δεν καταγράφηκε καμία εκτόξευση drone από τα εδάφη μας προς Σ. Αραβία»
20:46
Στολίσκος για τη Γάζα: Το Ισραήλ αναχαίτισε 28 σκάφη - Συνεχίζουν τα υπόλοιπα 26
20:38