Επίθεση στη Βαρκελώνη: Τριήμερο πένθος στην Ισπανία
Τριήμερο πένθος κήρυξε στη χώρα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι για τα θύματα της «τζιχαντιστικής επίθεσης», όπως την αποκάλεσε, κατά την οποία 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 ακόμη τραυματίστηκαν. «Δεν είμαστε μόνο ενωμένοι στο πένθος. Πάνω από όλα είμαστε ενωμένοι στην ισχυρή θέλησή μας να νικήσουμε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν τις αξίες και τον τρόπο ζωής μας», είπε ακόμη σε μήνυμά του.
«Σήμερα η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι η κύρια προτεραιότητα για ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες όπως η δική μας. Αποτελεί παγκόσμια απειλή και η ανταπόκριση πρέπει να είναι διεθνής», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη τύπου στη Βαρκελώνη.
Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα καλέσει τα άλλα ισπανικά κόμματα να επαναβεβαιώσουν τη συμφωνία καταπολέμησης της τρομοκρατίας της χώρας.
Με τη σειρά της η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, στο οποίο αναφέρει: «Είναι δολοφόνοι, τίποτα παραπάνω από εγκληματίες που δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη».
Απελαύνει τον Ρουμάνο πρόξενο η Μόσχα μετά το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στην Κονστάντζα
20:53
Το αρχαιότερο γυναικείο νεκροταφείο στον κόσμο και η θεωρία για έναν προϊστορικό φεμινισμό
20:45
LIVE Βενεζουέλα: Πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι - Τουλάχιστον 188 οι νεκροί από τους σεισμούς
20:40
Βενεζουέλα: Χειροκροτήματα και συγκίνηση μετά από απεγκλωβισμό ανθρώπου από τα συντρίμμια
20:38