Έρευνα για τρομοκρατία ξεκίνησε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (pics&vids)
Έρευνες για τρομοκρατία διεξάγει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου μετά τη σύλληψη το βράδυ της Παρασκευής ενός άνδρα οπλισμένου με ένα μεγάλο μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο.
«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν τώρα το περιστατικό», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

REUTERS/Hannah McKay
Ο άνδρας, που είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, σταμάτησε το αυτοκίνητό του κοντά σε ένα αστυνομικό όχημα μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ περίπου στις 20:35 (τοπική ώρα, 22:35 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η αστυνομία.
«Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μεγάλο μαχαίρι στο αυτοκίνητό του και πήγαν να τον συλλάβουν», επεσήμανε. «Στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια».
Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Και ο δράστης έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
Μόλις πάρει εξιτήριο θα μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί.
«Η άμεση και γενναία αντίδραση των δύο μελών μας επέτρεψε τη γρήγορη σύλληψη του υπόπτου», δήλωσε ο Γκάι Κόλινς, ένας αστυνομικός. «Κανένα μέλος του κοινού δεν ενεπλάκη» στο περιστατικό, πρόσθεσε.

REUTERS/Hannah McKay
Ένταση στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση Πολάκη - Κριτική Θεοχαρόπουλου σε Φάμελλο
19:49
Στις 41 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Τέσσερις σε εξέλιξη
19:40
Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο - Ανεστάλη η λειτουργία του
19:40
«Δόξα τω Θεώ επιζήσαμε»: Συγκλονιστική μαρτυρία στο CNNi για τους σεισμούς στη Βενεζουέλα
19:31