ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί και δικαστικοί οι στόχοι του Ρουβίκωνα για το επόμενο διάστημα

Αστυνομικοί και δικαστικοί οι στόχοι του Ρουβίκωνα για το επόμενο διάστημα
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με κάλεσμα για συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων απαντά ο Ρουβίκωνας στις πρωινές συλλήψεις μετά την αποτυχημένη επιχείρηση της αναρχικής ομάδας να εισβάλει στο υπ. Δημόσιας Τάξης.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απείθεια, και διατάραξη συγκοινωνιών.

Αύριο, στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζονται επίσης μέλη του Ρουβίκωνα για παλαιότερες ενέργειές τους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μέλος από την ηγετική ομάδα που έχει πρωτοστατήσει σε πολλές ενέργειες, καθώς επίσης παλαιότερα και νεότερα στελέχη.

Σε κείμενο που είχαν ανεβάσει νωρίτερα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της αναρχικής ομάδας άφηναν να εννοηθεί ότι κατά βάση οι στόχοι τους για το επόμενο διάστημα θα είναι αστυνομικοί και δικαστικοί, ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους τόσο στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα που είναι σε απεργία πείνας, όσο και στον Τάσο Θεοφίλου, αλλά και τους Περικλή και Ηριάννα που δικάζονται αυτή την περίοδο με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ρουβίκωνας επιχείρησε το πρωί να επαναλάβει όσα είχαν γίνει στο υπ. Άμυνας όπου ανενόχλητοι έφτασαν μέχρι το κεντρικό κτίριο χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Όμως, όχι μόνο δεν κατάφεραν να εισβάλουν στο προαύλιο του υπ. Δημοσίας Τάξης, αλλά οι φρουροί τους σταμάτησαν στην εξωτερική πύλη.

Το «no pasaran» του υπ. Δημόσιας Τάξης στο Ρουβίκωνα αποτελεί ζήτημα για το προφίλ της αναρχικής ομάδας που σίγουρα δε θα είχε πρόβλημα να συλληφθούν τα μέλη της, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ήθελε να είχαν καταφέρει να μπουν στο κτίριο του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ