ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό»

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό»
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας συνεχίζεται η διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, από τους ειδικούς φρουρούςΕπαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Ο βασικός κατηγορούμενος της πολύκροτης δίκης, Επαμεινώνδας Κορκονέας, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του επανέλαβε τη «συντριβή» του για «ό,τι έγινε», αλλά και ότι δεν θα ήθελε να είναι μέτοχος σε όλο αυτό.

Από τη δική του πλευρά, ο Βασίλης Σαραλιώτης, ξεκίνησε «απολογούμενος» αρχικά για την απόσταση που κρατούσε στο δικαστήριο από το συγκατηγορούμενό του. «Εξαιτίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα βρίσκομαι εδώ», είπε ο Σαραλιώτης επαναλαμβάνοντας ότι «εγώ δεν πυροβόλησα, κατηγορούμαι άδικα», ενώ στην ερώτηση του Εισαγγελέα αν περιφρονεί τον πρώην συνάδελφό του είπε:

«Δεν τον περιφρονώ, αυτό που λέω είναι ότι τον πυροβολισμό μπορούσε να τον αποφύγει».

Για τα συναισθήματα του συγκατηγορούμενου του την ώρα της δολοφονίας, κατέθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει «αν πήγε για τσαμπουκά ή για να κάνει τη δουλειά του», ενώ για το γεγονός ότι τον ακολούθησε πεζός στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή, δικαιολογήθηκε ότι ακολούθησε τον ανώτερο και αρχαιότερό του και ότι ήταν ζήτημα «υπηρεσιακού χρέους».

Σημειώνεται ότι οι δύο ειδικοί φρουροί, παρά τις αντίθετες εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., γύρισαν πίσω, άφησαν το περιπολικό, κατευθύνθηκαν πεζή προς την ομάδα των νεαρών και όταν έφτασαν σε απόσταση βολής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε θανάσιμα τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το δικαστήριο διέκοψε για τις 25 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεχιστεί η απολογία Σαραλιώτη με ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ενώ επόμενη δικάσιμος είναι η 26η Φεβρουαρίου.

Ακολούθως, ορίστηκαν δύο ακόμη ημερομηνίες για την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων και συγκεκριμένα στις 14 και 26 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτίει ισόβια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, επικαλούμενος την ασθένεια του πατέρα του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ