ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αίτηση ακύρωσης για το «πόθεν έσχες» κατέθεσαν οι δικαστικές Ενώσεις

Νέα αίτηση ακύρωσης για το «πόθεν έσχες» κατέθεσαν οι δικαστικές Ενώσεις
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ακύρωση των αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ζητούν εκ νέου οι δικαστές, καθώς πέντε ενώσεις κατέθεσαν νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις κατέθεσαν και αίτηση αναστολής με την οποία ζητούν να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει.

Οι δύο ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Οι δικαστικές ενώσεις, με τη δεύτερη αίτηση προσβάλλουν την από 9.1.2019 απόφαση του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου, ενώ επαναλαμβάνουν τους ίδιους ισχυρισμούς με την πρώτη αίτηση ακύρωσης (αντισυνταγματικότητα, κ.λπ.), ενώ και οι δύο αιτήσεις ακύρωσης θα συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019, στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ αριθμ. 19/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι Δικαστικές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Διαβάστε επίσης:

Κτηματολόγιο: Προς παράταση προθεσμίας σε αρκετές περιοχές

Ερώτηση ΝΔ για διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης και τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Πόθεν έσχες» για τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών και κομμάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ