ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του καμένου οχήματος

Έκρηξη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του καμένου οχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη σε υπαίθριο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας είναι πρώην αρχηγός της οργάνωσης Comancheros που έχει αναπτύξει  εγκληματική δράση στην Αυστραλία. Ο 56χρονος έχει καταγωγή από τον Λίβανο και τόπο γέννησης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυστραλιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι βρίσκεται από το 2018 ή το 2017 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το προφίλ του ιδιοκτήτη

Σύμφωνα πάντα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία, διακινητής ναρκωτικών και πρώην αρχηγός αδίστακτης συμμορίας με μηχανές, των Comancheros.

idiokththsoxhmatos

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κόντρα με το νυν αρχηγό των Comancheros Μάικ Μάρεϊ, ο οποίος είναι στην φυλακή.

Μάλιστα φαίνεται ότι το θύμα συμμετείχε σε πόλεμο συμμοριών μοτοσικλετιστών στην Αυστραλία την περίοδο 2017-2018, όπου είχαν σημειωθεί δύο ανθρωποκτονίες. Μάλιστα, ένας από στενούς του συνεργάτες πυροβολήθηκε την ώρα που έκανε τατουάζ.

Παρά τα σοβαρά τραύματά του ο συνεργάτης του κατάφερε να επιζήσει.

Βρήκαν υπολείμματα δυναμίτη στο όχημα

Υπολείμματα δυναμίτιδας εντοπίστηκαν στο όχημα που εξερράγη.

Το αυτοκίνητο του τραυματία, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι πως θραύσματα από το αυτοκίνητο πετάχτηκαν στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή της έκρηξης

Τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης περιέγραψαν στο CNN Greece δύο μάρτυρες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

«Ξαφνικά άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο, γυρνάω να δω από πού προήλθε ο θόρυβος και βλέπω ένα αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς από απέναντι», είπε ο ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων και συμπλήρωσε: «Μετά από λίγο πήρε φωτιά, η οποία ήταν τόσο μεγάλη που επεκτάθηκε και σε άλλα αυτοκίνητα».

Έτερος αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε πως ο οδηγός είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητό και χρειάστηκε η επέμβαση δύο νεαρών για να μπορέσει να βγει.

«Είδα έναν άνθρωπο στη δεξιά πλευρά του συνοδηγού να προσπαθεί να βγει έξω. Δεν μπορούσε να βγει. Φαίνεται είχε φρακάρει η πόρτα», περιέγραψε και προσέθεσε: «Δύο νεαροί πήγαν για να βοηθήσουν και τον έβγαλαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ