ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ομάδας, που αναρτήθηκε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε με αφορμή την μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τη 2α Μαΐου.

Στην ανακοίνωση η ομάδα ζητά να «αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο» για την άδεια στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο Ρουβίκωνας δημοσίευσε και βίντεο από την επίθεση στην οικία του Αμερικανού πρέσβη.

Η επίθεση

Η καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα έγινε γύρω στις 4:00 π.μ.

Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, που έφτασε στο σημείο με μηχανές, πλησίασε το σπίτι που βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία, πέταξαν τις μπογιές και τα καπνογόνα και έτρεξαν να εξαφανιστούν.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά που ήταν στη γύρω περιοχή έχουν προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές και αυτή την ώρα εξετάζονται στα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Πάιατ: Παιδιάστικοι βανδαλισμοί

Για «παιδιάστικους βανδαλισμούς» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μετά από την επίθεση.

Όπως έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης στο Twitter, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι δράστες, με βάση όσα προβλέπει ο νόμος.

«Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τρίτη επίθεση μέσα σε λίγους μήνες

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ και την αμερικανική πρεσβεία σε διάστημα λίγων μηνών.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2019, μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στην πρεσβεία ενώ μερικές ημέρες αργότερα, στις 25 Ιανουαρίου, έγραψαν στους τοίχους της κατοικίας του πρέσβη συνθήματα, όπως «Μακεδονία, γη ελληνική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ