ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Σήμερα απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Σήμερα απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου, που την Παρασκευή συγκρούστηκε με ξύλινη βάρκα στο Θυνί Αργολίδας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους.

Ο 44χρονος κτηματομεσίτης κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Ο άνδρας κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή, μετά από την προθεσμία 24 ωρών που ζήτησε και έλαβε την Κυριακή.

Νέα στοιχεία για τον χειριστή

Χτες το βράδυ είδαν το «φως» της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις κινήσεις του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου, ανατρέποντας τους αρχικούς ισχυρισμούς του 44χρονου Γάλλου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο χειριστής του ταχύπλοου επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός δείχνουν πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο, Δεύτερα θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, μάρτυρας που ήταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή ανατρέπει τα όσα έχει πει ο Γάλλος τουρίστας.

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε πως το συγκεκριμένο φουσκωτό συχνά είχε εντοπιστεί να κινείται με μεγάλες ταχύτητες ενώ την ίδια μέρα το αντιμετώπισε και ο ίδιος σε δίαυλο στην περιοχή.

Μετέφερε μάλιστα την πληροφορία ότι είχε αποτραπεί άλλο ένα ατύχημα την τελευταία στιγμή.

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ