ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: «Είναι αθώος, δεν έγινε βιασμός» είπαν η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη

Δίκη Τοπαλούδη: «Είναι αθώος, δεν έγινε βιασμός» είπαν η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη
ΙΝΤΙΜΕ

Την πεποίθησή της ότι ο εγγονός της δεν βίασε, ούτε δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη εξέφρασε η γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018, ενώ ο πατέρας του υποστήριξε ότι δεν υπήρξε βιασμός και πως όλα έγιναν με τη συναίνεση του θύματος.

«Δεν πιστεύω ότι έκανε αυτά τα πράγματα ο Μανώλης, γνωρίζω τον χαρακτήρα του…», κατέθεσε στο δικαστήριο η γιαγιά του κατηγορούμενου, επιμένοντας ότι δεν είδε, ούτε άκουσε κάτι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη (σ.σ. η μάρτυρας κατοικεί κάτω από το διαμέρισμα όπου έλαβε, κατά τη δικογραφία, χώρα ο βιασμός και η κακοποίηση της φοιτήτριας).

Αρχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως ο εγγονός της είχε μπλέξει με ναρκωτικά και αντιμετώπιζε προβλήματα με την ψυχική του υγεία. «Πάθαινε εμμονές και κρίσεις πανικού και τον παρακολουθούσε ψυχίατρος» ανέφερε η μάρτυρας και υποστήριξε πως οι γονείς του προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Αναφερόμενη στις ερωτικές σχέσεις του εγγονού της με κοπέλες είπε πως ήταν πάντα «τρυφερός και ευγενικός».

Δίκη Τοπαλούδη: Στο εξοχικό του 23χρονου υπήρχε παντού αίμα - Σοκάρουν τα στοιχεία της βιοχημικού

Φτάνοντας στο κρίσιμο ζήτημα, αν δηλαδή άκουσε ή όχι φωνές της Ελένης Τοπαλούδη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της υποστήριξε ότι δεν άκουσε τίποτα. Στις συνεχείς, δε, ερωτήσεις της έδρας αλλά και της εισαγγελέως, η μάρτυρας επαναλάμβανε:

«Δεν ξέρω, δεν άκουσα κάτι…».

Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα.

Εισαγγελέας: (δείχνει στη μάρτυρα τη φωτογραφία της σορού της φοιτήτριας). Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Μη μου λέτε ότι δεν ξέρετε…

Μάρτυρας: Δεν άκουσα…

Εισαγγελέας: Δεν σας έκανε εντύπωση που ήρθαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι;

Μάρτυρας: Εγώ να κυνηγάω τον εγγονό μου να δω τι κάνει; Δεν είναι σωστό….

Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι….

Μάρτυρας: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα…

Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, εκείνη τη νύχτα άκουσε τον εγγονό της που ήρθε στο σπίτι μαζί με την παρέα του. «Άκουσα γέλια» ανέφερε και μετά το μόνο που άκουσε, όπως είπε, ήταν τα ξημερώματα, μέσα στον ύπνο της, το αυτοκίνητο να φεύγει.

«Άκουσα ένα κορίτσι που μιλούσε αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Γέλαγαν και ανέβηκαν τη σκάλα, δεν άκουσα τίποτα άλλο. Πήγα για ύπνο» είπε.

Εισαγγελέας: Έχετε έρθει σε επαφή με τον εγγονό σας μετά το περιστατικό; Τι σας λέει; Γιατί τώρα εδώ βρίζει συνεχώς…

Μάρτυρας: Μου έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω αυτό, γιατί ξέρω το χαρακτήρα του. Μου είπε «δεν έκανα γιαγιά τίποτα».

Εισαγγελέας: Ποιος το έκανε;

Μάρτυρας: Μάλλον ο άλλος… Δεν έχω μιλήσει πολύ με τον Μανώλη, το παιδί έπαθε σοκ.

Σημειώνεται ότι ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει η γιαγιά του νεαρού δέχθηκε τα πυρά του. «Να μείνεις έξω, να μην μιλήσεις», της είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος, με εντολή της προέδρου απομακρύνθηκε τελικά από την αίθουσα.

Πατέρας: «Δεν υπάρχει βιασμός»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα, ανέβηκε ο πατέρας του κατηγορούμενου, ο οποίος περιέγραψε το γιο του ως «ένα παιδί υπερκινητικό» που δεν «μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματα».

Όπως είπε, στην αρχή ο ίδιος και η σύζυγος του νόμιζαν ότι ήταν απλά ζωηρός, αλλά η κατάσταση χειροτέρευε όσο το παιδί μεγάλωνε. «Δεν το είχαμε καταλάβει, δεν μας το είχε πει και κανένας καθηγητής» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε αναφέροντας πως ο γιος του από τα 14 του περίπου έκανε χρήση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ. «Είχε πολλές εμμονές… Πάντα τον επηρέαζαν οι παρέες του, το μόνιμο πρόβλημά του. Ό,τι του έλεγαν το έκανε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίδικο διάστημα, είχε ξεκινήσει και πάλι τη χρήση ναρκωτικών με τις παρέες που είχε ακόμη και με τον συγκατηγορούμενό του.

Ερωτηθείς για το πώς πληροφορήθηκε την εμπλοκή του γιου στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, ο μάρτυρας υποστήριξε:

«Μου είπε ο λιμενάρχης τι έγινε, έπαθα σοκ. Μου έδωσε να καταλάβω ότι το έκανε ο Αλέξανδρος (σ.σ. ο άλλος κατηγορούμενος). Μου είπε πως αν θέλω να βοηθήσω το παιδί μου θα πρέπει να το πείσω να παραδοθεί. Έτσι και έγινε... Από την στιγμή που τον πιάσανε μέχρι και τον Ιούλιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, δεν ήταν καλά».

Εισαγγελέας: Σας είπε κάτι για ότι έγινε;

Μάρτυρας: Ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε την σκότωσε ούτε την πέταξε. Αυτό πιστεύω και εγώ.

Εισαγγελέας: Ο βιασμός δεν είναι αδίκημα για εσάς;

Μάρτυρας: Ναι είναι. Αλλά βιασμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα, το ξέρω από το γιο μου. Δεν έγινε βιασμός πήγε με τη θέλησή της….

Στο σημείο αυτό ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε προς τον μάρτυρα: «Αφού λες ότι δε σου μιλάει... Τα μαχαίρια δεν τα είδες…».

Ακόμη, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο γιος του σε χρόνο κοντά στο έγκλημα του είχε εκμυστηρευτεί «ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα». Επικαλούμενη, ωστόσο, πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η εισαγγελέας αντέτεινε ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

«Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι, αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει», τόνισε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ