ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Κορωνοϊός: Απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα υπάρξει υψηλό χρηματικό πρόστιμο για τους παραβάτες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά άτομο.

«Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αποθάρρυνε, αυστηρά, τις ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με 10 ή περισσότερα άτομα.

«Αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας να περιοριστεί στο ελάχιστο», τόνισε.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις μετακινήσεις τους. Όπως είπε αποδεκτές είναι εξαιρέσεις είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο και κίνηση για παροχή βοήθειας.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ