ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000
ΙΝΤΙΜΕ

Την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βάνας Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.000 με 3.000 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά με αρκετή αβεβαιότητα, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση ο καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος μελέτη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστασίας (Βάνα) Σύψα, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα εκτιμώνται πως είναι συνολικά 2.000 - 3.000.

Κατά την ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας γνωστοποίησε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 418, καθώς υπάρχουν 31 νέα. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα 64 είναι απροσδιόριστα, 79 άνθρωποι νοσηλεύονται και 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ