ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση πωλήσεων στα μουσικά όργανα έφερε ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση πωλήσεων στα μουσικά όργανα έφερε ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME

Πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς, που επέλεξαν να περάσουν το διάστημα της καραντίνας μετά μουσικής, αφού σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων των μουσικών οργάνων, με την κιθάρα να πρωταγωνιστεί στις αγορές. 

Είναι που «η μουσική μας φτιάχνει τη διάθεση», είναι και οι ευεργετικές ιδιότητες των μελωδικών ήχων και η περίοδος που ο κόσμος έμεινε στο σπίτι «έβγαλε» για αρκετούς από μέσα τους τον κρυμμένο… μουσικό, αφού όπως λένε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μουσικών οργάνων, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αλλά και οι σκονισμένες κιθάρες και όχι μόνο, βγήκαν από τα πατάρια στο σαλόνι.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, o Κωνσταντίνος Πρελορέντζος, υπεύθυνος πωλήσεων σε κατάστημα μουσικών οργάνων στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως ο κόσμος τις δύσκολες ημέρες του εγκλεισμού στράφηκε στη μουσική και πολλοί «ξέθαψαν» μέχρι και τα παλιά μουσικά τους όργανα από τις αποθήκες και τα πατάρια για να τα επισκευάσουν.

«Ενισχύσαμε και το τηλεφωνικό μας κέντρο για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο πριν ανοίξουμε τα καταστήματα μας, τους καθοδηγούσαμε τηλεφωνικά για να αγοράσουν αυτό που τους ταιριάζει αλλά και για να φτιάξουν με κάποια αναλώσιμα υλικά τα ήδη υπάρχοντα μουσικά όργανά τους», δηλώνει ο κ. Πρελορέντζος.

Έγχορδα, πνευστά, κρουστά μπήκαν στην καθημερινότητα. Η μουσική και οι νότες έγιναν αγαπημένη ενασχόληση ακόμη και για όσους δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με τη μουσική αλλά αναζήτησαν στις νότες μια διαφορετική διέξοδο με παρτιτούρες αισιοδοξίας.

«Η κιθάρα ήταν αυτή που κατέκτησε την κορυφή στις πωλήσεις και όπως αποδείχτηκε το αγαπημένο μουσικό όργανο για μικρούς και μεγάλους, ενώ την τιμητική του στην περίοδο του εγκλεισμού αλλά και τώρα, έχει το γιουκαλίλι, καθώς το μικρό μέγεθος του, η ομοιότητα με την κιθάρα και η προσιτή τιμή του το τοποθετούν ψηλά στις προτιμήσεις των «νέων μουσικών του κορονοϊού» δηλώνει ο κ. Πρελορέντζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια του οποίου έχει παράδοση στις πωλήσεις μουσικών οργάνων από το 1977, οι τιμές έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια και δεν στοιχίζουν όπως παλιά που έπρεπε κάποιος να δώσει αρκετά ευρώ για να αποκτήσει ένα μουσικό όργανο, ενώ «τώρα μπορεί και με λίγα χρήματα να ξεκινήσει το μουσικό του ταξίδι».

Ανάρπαστα έγιναν και τα συνεδριακά μικρόφωνα και ο συνοδευτικός εξοπλισμός τους που μπορεί να υποστηρίξει τις διαδικτυακές επικοινωνίες και παρουσιάσεις, εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ