ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει η ομολογία του 16χρονου για το έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Σοκάρει η ομολογία του 16χρονου για το έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης
Αστυνομία, έγκλημα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τα βίαια εγκλήματα τα έχασαν αργά χθες, όταν άκουγαν ένα παιδί 16 χρονών να περιγράφει πώς έφτασε να σκοτώσει με δυο μαχαιριές το φίλο του.

Τους έλεγε συνεχώς ότι, αν και τα σπίτια τους ήταν σχεδόν διπλανά και έκαναν και παρέα, δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ένταση και το θυμό που ένοιωθε μέσα του κάθε φορά που άκουγε το 14χρόνο θύμα να λέει κάτι προσβλητικό για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Σύμφωνα με τις αρχές, από τα όσα είπε ο 16χρονος, τις περισσότερες φορές οι αφορμές για τον καυγά ήταν ασήμαντες, όπως για παράδειγμα ποια οικογένεια έχει μεγαλύτερο τρακτέρ για τις αγροτικές δουλειές.

Οι αστυνομικοί άκουσαν χωρίς να τον διακόπτουν να τους περιγράφει πως, όταν επέστρεφαν το βράδυ στα σπίτια τους, άκουσε και πάλι κουβέντες που τον θύμωσαν και πως μπήκε στο σπίτι και άρπαξε το μαχαίρι. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της περιγραφής του, είπε και λεπτομέρειες που μόνο εκείνος θα μπορούσε να γνωρίζει, καθώς η σκηνή του εγκλήματος είχε αποκλειστεί από τους αστυνομικούς και κανένας άλλος δεν είχε πρόσβαση. Τους περιέγραψε λοιπόν πως μετά το πρώτο χτύπημα άρχισαν να παλεύουν και πως κατά τη διάρκεια της πάλης το ένα παπούτσι του θύματος βγήκε.

Οι αρχές πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες και θα πάρουν και άλλες καταθέσεις από τους γονείς και του συγγενείς του 16χρονου, καθώς μέχρι τώρα όλοι κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια που δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Ο 16χρονος δείχνει πάντως ακόμα να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Αργά χθες από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται έλεγε στους αστυνομικούς «μην πείτε τίποτα στους γονείς μου. Θα τους το πω εγώ αργότερα .....».

Διαβάστε ακόμη:

Νεκρός βρέθηκε 14χρονος μαθητής στη Θεσσαλονίκη

Ανθρωποκτονία ο θάνατος του 14χρονου στη Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ