ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τον τρομοφάκελο στον Λ. Παπαδήμο – Με διαρροή απαντά ο φρούραρχος της Βουλής

Αλαλούμ με τον τρομοφάκελο στον Λ. Παπαδήμο – Με διαρροή απαντά ο φρούραρχος της Βουλής
REUTERS/Costas Baltas

Ένα απίστευτο μπάχαλο έχει δημιουργηθεί με το τρομοδέμα που "έσκασε" κυριολεκτικά στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ίδιο, αλλά και τους δύο συνοδούς του. Ο φρουρός του κ. Παπαδήμου στην κατάθεσή του ήταν σαφής λέγοντας πως μετέφερε το φάκελο για έλεγχο στη Βουλή, προκειμένου να περάσει από το μηχάνημα X ray. Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστή η κατάθεση του φρουρού ήρθαν και διαρροές από τη Βουλή σύμφωνα με τις οποίες διαψεύδεται πως ο συγκεκριμένος φάκελος "πέρασε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο για έλεγχο". 

Κύκλοι του φρούραρχου της Βουλής τονίζουν πως ο φάκελος με τα εκρηκτικά δεν πέρασε από το Κοινοβούλιο, όπως είχε νωρίτερα υποστηρίξει αστυνομικός φρουρός του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ήρθε στη Βουλή αστυνομικός από την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και να ζήτησε να ελεγχθεί η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού», τονίζει η πηγή και ξεκαθαρίζει:

«Οποιοσδήποτε αστυνομικός δεν υπηρετεί στην ΥΑΒΕ για να εισέλθει στη Βουλή πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια ή διαπίστευση. Από τα αρχεία της ασφάλειας της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

Νωρίτερα, αστυνομικός φρουρός είχε τονίσει πως παρέλαβε «στις 11 παρά είκοσι το πρωί από το σπίτι του, τον κύριο Παπαδήμο μαζί με την αλληλογραφία που έπρεπε να ελεγχθεί. Όταν φτάσαμε στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήρα τέσσερις φακέλους που ήταν από την αλληλογραφία του σπιτιού του και πήγα στη Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου και μετά από λίγο, μου τους επέστρεψαν αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος».

2017 05 26T092433Z 881410287 RC116BB71100 RTRMADP 3 GREECE BOMB PAPADEMOS

(REUTERS/Costas Baltas)

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθούσαν, ο αστυνομικός φρουρός ήταν αυτός που πήγαινε την αλληλογραφία του σπιτιού στη Βουλή για έλεγχο, ενώ την υπόλοιπη αλληλογραφία την έπαιρναν για έλεγχο οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου στα μηχανήματα της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η έρευνα στη μνήμη των μηχανημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν αρνητική, καθώς δεν εντοπίστηκε πουθενά ο ύποπτος φάκελος να έχει περάσει από το συγκεκριμένο ακτινογραφικό μηχάνημα.

2017 05 26T092230Z 1096111572 RC17F54D33A0 RTRMADP 3 GREECE BOMB PAPADEMOS

(REUTERS/Costas Baltas)

Ο έλεγχος στις κάμερες της Βουλής θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Θα διαπιστωθεί αν πράγματι ο αστυνομικός φρουρός πήγε την αλληλογραφία για έλεγχο και αν τελικώς την πήγε, πώς έγινε ο χειριστής να μην είδε στο φάκελο τα καλώδια. Θα διαλευκανθεί επίσης αν τα μηχανήματα ελέγχου της Βουλής έχουν μνήμη ή είναι τόσο παλιά που δεν κρατούν ως αρχείο κανένα από τα αντικείμενα που ελέγχονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ