Καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και αντιλόπες απολαμβάνουν τα χιόνια στη Νότια Αφρική
Πηγή: Reuters/Leonhard Foeger/ File photo

Καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και αντιλόπες απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό να απολαμβάνουν τα χιόνια, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Αφρική, αφού ένα ψυχρό κύμα προκάλεσε χιονοπτώσεις στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Μπορεί τα ζώα αυτά να είναι συνηθισμένα στη ζέστη της ερήμου και εμείς να μην έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες, όμως εκείνα δεν φάνηκαν να αποθαρρύνονται με το χιόνι.

Η Kitty Viljoen απαθανάτισε τους ελέφαντες να απολαμβάνουν το χιόνι στο Sneeuberg –το οποίο μεταφράζεται ως χιονισμένο βουνό- στο Δυτικό Ακρωτήρι της Νότιας Αφρικής, όπου χιόνισε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Φωτογράφισε επίσης, καμηλοπαρδάλεις στο χιόνι στην περιοχή της ημι-ερήμου Karoo.

Αντιλόπες στο αποθεματικό Glen Harry Game στο Graaff-Reinet, στο ανατολικό Ακρωτήρι, απαθανατίστηκαν επίσης περιβαλλόμενες από παγωμένη βλάστηση.

 

Το χιόνι έπληξε επίσης το Ανατολικό Ακρωτήρι, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν. Αρκετοί δρόμοι έκλεισαν λόγω της ολισθηρότητας.

 

Ορισμένες περιοχές στο Ανατολικό και Δυτικό Ακρωτήρι δέχτηκαν πάνω από 25 εκατοστά χιόνι σε τρεις ημέρες.

Το Λεσότο, μια ανεξάρτητη χώρα μέσα στη Νότια Αφρική, επρόκειτο να δεχθεί την μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού, με περίπου τα δύο τρίτα της χώρας να καλύπτονται από χιόνι.

 

Οι χιονοπτώσεις δεν είναι σπάνιες σε μέρη της Νότιας Αφρικής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν και αυτές έρχονται αργότερα. Τον Ιούλιο, τμήματα της χώρας καλύφθηκαν μετά από αρκετές μέρες έντονης χιονόπτωσης.


Διαβάστε επίσης

Τσαντ: Νεκροί τέσσερις μαύροι ρινόκεροι που είχαν επανεισαχθεί στη χώρα για τη διάσωσή τους

Paradise Beach: Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος στη Νότια Αφρική

Η ξεχωριστή εμπειρία της Μελάνια Τραμπ στο Ναΐρόμπι

Νότια Αφρική: Εντοπίστηκε απολίθωμα ενός νέου είδους γιγαντιαίου δεινοσαύρου