ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Πενσυλβάνια: Να ενωθούμε εναντίον του μίσους, δηλώνει η Ιβάνκα Τραμπ

Επίθεση Πενσυλβάνια: Να ενωθούμε εναντίον του μίσους, δηλώνει η Ιβάνκα Τραμπ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η Αμερική είναι «ισχυρότερη» από τις ενέργειες ενός «διεστραμμένου και δογματικού αντισημίτη» δήλωσε η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, που έχει ασπασθεί τον ιουδαϊσμό, στον απόηχο της φονικής ένοπλης επίθεσης σήμερα σε μια συναγωγή στο Πίτσμπεργκ.

«Όλοι οι καλοί Αμερικανοί στέκονται στο πλευρό του εβραϊκού λαού για να αντιταχθούν στις τρομοκρατικές ενέργειες και συμμερίζονται τον τρόμο, την αποστροφή και την αγανάκτηση μετά το μακελειό στο Πίτσμπεργκ» έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter.

«Πρέπει να ενωθούμε εναντίον του μίσους και του κακού».

Καταδίκασε το μίσος ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του μετά το μακελειό καταδίκασε το μίσος και ζήτησε την αυστηροποίηση των νόμων σε σχέση με τα όπλα και την θανατική ποινή.

«Είναι ένα φοβερό, φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, «κάτι πρέπει να γίνει», είπε και τόνισε πως ο απολογισμός θα είναι «πιο μοιραίος» σε σύγκριση με τις πρώτε εκτιμήσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για την θανατική ποινή. «Νομίζω ότι ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σκληρύνουμε τους νόμους σε σχέση με τα όπλα και την θανατική ποινή», τόνισε, χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ