ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ
REUTERS

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η επίθεση σε μπαρ στην Καλιφόρνια, καθώς οι Αρχές κάνουν πλέον λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς. Ο δράστης έπεσε, επίσης, νεκρός, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για τραυματίες, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους. 

Σύμφωνα με το CNNi, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας αστυνομικός, ο οποίος συνταξιοδοτούνταν την επόμενη χρονιά. Ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο. Πρόκειται για τον αναπληρωτή σερίφη της κομητείας Βεντούρα Ron Helus.

Η αστυνομία εκλήθη στο σημείο στις 11:30 μ.μ. (τοπική ώρα) και το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά των αντρών της.

Η ταυτότητα του ενόπλου δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ οι Αρχές δεν γνωρίζουν εάν η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία.

Πυροβολούσε αδιακρίτως

Ο Holden Harrah, ο οποίος ήταν στο μπαρ την ώρα της επίθεσης, είπε στο CNNi πως ο δράστης μπήκε και ξεκίνησε να πυροβολεί αμέσως.

«Εμφανίστηκε ξαφνικά και είχε όπλο και ξεκίνησε να πυροβολεί», δήλωσε και σημείωσε: «Αυτό που με σοκάρει είναι το πόσο ασφαλής είναι η περιοχή».

Οι θαμώνες του μπαρ, στην προσπάθειά τους να προστατευθούν, έπεσαν στο έδαφος και κρύφτηκαν πίσω από ότι μπορούσαν να βρουν. Άλλοι έσπασαν τα τζάμια και πήδηξαν έξω.

«Πυροβολούσε τα πάντα», είπε άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Nick Steinwende σημείωσε πως μερικοί φίλοι του ήταν μέσα στο μπαρ την ώρα της επίθεσης.

«Επικρατούσε χάος, ο κόσμος πηδούσε από τα παράθυρα, πηδούσε τις πύλες και προσπαθούμε να βγει», είπε και συμπλήρωσε: «Απ’ όσα μου είπαν, ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί από τη ρεσεψιόν. Ο κόσμος κρυβόταν στα μπάνια».

Δημοσιογράφος, που έσπευσε στο σημείο, δημοσίευσε στο twitter μία φωτογραφία ενός εκ των θαμώνων του μπαρ, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς και αναγκάστηκε να σπάσει ένα τζάμι με καρέκλα για να σωθεί.

Το μπαρ ήταν στέκι φοιτητών

Το μπαρ είναι σε κοντινή απόσταση από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και αποτελούσε στέκι για πολλούς φοιτητές.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν στο μπαρ ήταν σε εξέλιξη μία φοιτητική γιορτή.

«Άκουσα έναν πυροβολισμό, γύρισα πίσω και τον είδα να πυροβολεί μερικές φορές», είπε η 19χρονη φοιτήτρια Teylor Whittler. «Πολύ γρήγορα, όλοι φώναζαν ‘’πέστε κάτω΄΄», προσέθεσε.

Οι θαμώνες έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο προσπαθώντας, παράλληλα, να μείνουν σιωπηλοί. Ορισμένοι έτρεξαν βλέποντας τον δράστη να τους πλησιάζει, άλλοι το έσκασαν από τη πίσω πόρτα.

Δεν ούρλιαζε κανείς, σημείωσε η ίδια φοιτήτρια. «Νομίζω πως όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ