ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί βρετανική εφημερίδα εξαναγκάστηκε σε «συγγνώμη» προς τη Μελάνια Τραμπ

Γιατί βρετανική εφημερίδα εξαναγκάστηκε σε «συγγνώμη» προς τη Μελάνια Τραμπ
EPA/OLIVER CONTRERAS / POOL

Σε αναδίπλωση και δημόσια «συγγνώμη» προς την Μελάνια Τραμπ εξαναγκάστηκε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, που συμφώνησε να αποζημιώσει την Πρώτη Κυρία για «ψυχική οδύνη» μετά από ρεπορτάζ για το πρόσωπό της. 

Στο φύλλο του Σαββάτου υπήρχε γραπτή παραδοχή περί «πληθώρας ψευδών πληροφοριών και ανακριβειών» στο ρεπορτάζ με τίτλο «Το μυστήριο της Μελάνια» ("The Mystery of Melania") που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφερόταν στο ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ «πάλευε για την καριέρα της ως μοντέλου προτού γνωρίσει το σύζυγό της» και πως «έκλαιγε την βραδιά των αμερικανικών εκλογών», κάτι που η εφημερίδα αναγκάστηκε να διαψεύσει γραπτώς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η κυρία Τραμπ ήταν μία επιτυχημένη επαγγελματίας στο μόντελινγκ προτού γνωρίσει τον σύζυγό της και έκανε καριέρα χωρίς τη βοήθειά του».

Η εφημερίδα παραδέχτηκε επίσης πως, σε αντίθεση με ό,τι είχε γράψει, ο πατέρας της Μελάνια «δεν ήταν μία τρομακτική παρουσία» και «δεν ήλεγχε την οικογένεια».

Η εφημερίδα αναγνώρισε δε, πως ψευδώς ισχυρίστηκε πως οι γονείς και η αδερφή της Μελάνια Τραμπ, μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη το 2005, έμειναν σε κατοικίες ιδιοκτησίας Τραμπ αλλά και το ότι η νεαρή, τότε, Μελάνια δεν διέκοψε τις σπουδές της στο ντιζάιν και την αρχιτεκτονική για «λόγους που σχετίζονταν με την ολοκλήρωση μιας εξέτασης», αλλά επειδή θέλησε να κυνηγήσει το όνειρο μιας σταδιοδρομίας στο μόντελινγκ.

«Συχνά έρχεται αντιμέτωπη με οπορτουνιστές που θέλουν να ανέλθουν, διαβάλλοντας την εικόνα και το όνομά της», τόνισε η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια ενώ άνθρωποι και ΜΜΕ επινοούν ψέματα και ανακρίβειες στην κούρσα για νούμερα ή περισσότερα φύλλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ