ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βενεζουέλα
AP Photo/Luis M. Alvarez

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βενεζουέλα, για να κλιμακώσει την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να εγκαταλείψει την εξουσία.

Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον την Τρίτη.

«Εξετάζουμε νέες κυρώσεις, νέα μέτρα για να σφίξουμε τη μέγγενη στους οικονομικούς πόρους του Μαδούρο, για να στερήσουμε από το καθεστώς του τα χρήματα που χρειάζεται για να μείνει στην εξουσία», δήλωσε ο Μπόλτον στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του Αμερικανικού ειδικού απεσταλμένου στη χώρα, Έλιοτ Έιμπραμς, ο οποίος τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν ένα φάσμα διπλωματικών και οικονομικών μέτρων το οποίο σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για να κλιμακώσουν την πίεση στον Μαδούρο.

Ο Έιμπραμς τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον θα ασκήσει «διπλωματική και οικονομική πίεση» για να επιτύχει την «ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία» της πετρελαιοεξαγωγικής χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Επέμεινε ότι μολονότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι», δεν σχεδιάζεται αμερικανική στρατιωτική επέμβαση. «Κανένας δεν μιλάει για αμερικανικές στρατιωτικές κινήσεις πλην του καθεστώτος και των Ρώσων στην πραγματικότητα», διαβεβαίωσε ο Έιμπραμς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ