ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» έχει κρύψει πτώματα και σε άλλο μεταλλείο;

Serial killer στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» έχει κρύψει πτώματα και σε άλλο μεταλλείο;
AP Photo/Petros Karadjias

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», εντοπίστηκαν στοιχεία -και συγκεκριμένα στίγματα παρουσίας από GPS- που καταδεικνύουν ότι ο λοχαγός επισκεπτόταν συχνά ακόμη ένα μεταλλείο στην επαρχία Λευκωσίας.

Πρόκειται για το μεταλλείο του Μαθιάτη, το οποίο επίσης δεν είναι ενεργό εδώ και αρκετά χρόνια. Στην περιοχή βρίσκεται η Λίμνη «Κοκκινοαντώνη», η οποία έχει δημιουργηθεί από την εξόρυξη μεταλλεύματος και μοιάζει πολύ με την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Οι ανακριτές, αξιοποιώντας πληροφορίες που λαμβάνουν, είτε από την έρευνα είτε από πηγές που έρχονται σε επαφή μαζί τους, έχουν ήδη κάνει αυτοψία στο μεταλλείο Μαθιάτη και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και περαιτέρω έρευνα.

Ο «Ορέστης» φαίνεται πως επισκεπτόταν συχνά το μεταλλείο και κάποιες φορές στο πλαίσιο μαθημάτων φωτογραφίας με μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου. Υπάρχουν ακόμη δύοτρεις χώροι, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι και έχουν ερευνηθεί.

Ο Νίκος Μεταξάς επιμένει πως δεν έχει διαπράξει άλλα εγκλήματα και ότι όσα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του τα ξεφορτώθηκε στα σημεία που έχει υποδείξει.

Αποχώρησαν οι Ισραηλινοί

Εν τω μεταξύ οι δύτες από το Ισραήλ που ερεύνησαν τη λίμνη Μεμί δεν εντόπισαν το πτώμα της 6χρονης Σιέρα και εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι συνέχισης της έρευνας, χωρίς να αποκλείεται και η διοχέτευση κάποιου από τον όγκο του νερού σε κοντινή κοίτη ποταμού για να πέσει η στάθμη και να βελτιωθεί η ορατότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ