ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Φανατικός του Game of Thrones και… τρελαμένος με το «κλικ» των χειροπέδων ο «Ορέστης»

Κύπρος: Φανατικός του Game of Thrones και… τρελαμένος με το «κλικ» των χειροπέδων ο «Ορέστης»

«Λιγομίλητος, ευγενικός, τυπικός και ήρεμος». Με τις τέσσερις αυτές λέξεις περιγράφουν τον 35χρονο «Ορέστη» οι άνθρωποι οι οποίοι συναναστρέφονται μαζί του στα κρατητήρια όπου βρίσκεται μετά τη σύλληψή του.

Οι υπόλοιποι κρατούμενοι δήλωσαν στην εφημερίδα «Πολίτης» πως ο Νίκος Μεταξάς «δεν είναι ένας προβληματικός κρατούμενος και ακολουθεί το πρόγραμμα των κρατητηρίων με στρατιωτική πειθαρχία, ίσως λόγω της ιδιότητάς του ως αξιωματικού».

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν λέει πολλά και διαβάζει ασταμάτητα.

Η αγάπη για το Game of Thrones

Τις περισσότερες ώρες ο serial killer της Κύπρου τις περνάει στο κρεβάτι του κελιού του, διαβάζοντας.

Έχει τη σειρά βιβλίων του Game of Thrones του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και όπως ανέφεραν οι πηγές τα έχει «καταβροχθίσει».

Όταν διαβάζει δεν ενδιαφέρεται καν για τα όσα συμβαίνουν στα κρατητήρια. Τις υπόλοιπες ώρες ενημερώνεται από εφημερίδες και δεν μένει μόνο στα δημοσιεύματα που αφορούν τον ίδιο και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Ό,τι όμως κι αν κάνει, σύμφωνα με τους συγκρατούμενούς του, η μέρα του κλείνει με την ανάγνωση των βιβλίων Game of Thrones.

Φαγητό των φυλακών

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι κρατούμενοι επιλέγουν να παραγγέλνουν φαγητό απ' έξω, όπως και οι αστυνομικοί, ο Νίκος Μεταξάς τρώει μόνο από το φαγητό που του προσφέρεται.

«Δεν παρήγγειλε ούτε μια φορά φαγητό από έξω» ανέφερε στην εφημερίδα «Πολίτης» πηγή των κρατητηρίων, σημειώνοντας πως «το θέμα, μάλλον δεν είναι οικονομικό, αφού αρκετές φορές του πρότειναν να τον κεράσουν και αρνήθηκε».

Το φαγητό του, το τρώει στο κελί του από το οποίο δεν εξέρχεται για προαυλισμό και με δική του επιθυμία παραμένει 24 ώρες το 24ωρο, πλην των περιπτώσεων που οδηγείται για ανάκριση ή για κάποια υπόδειξη σκηνών.

Το «κλικ» από τις χειροπέδες

Ο «Ορέστης» δεν δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που είναι στην πραγματικότητα.

Είναι πολύ ήρεμος χωρίς εξάρσεις ή κρίσεις θυμού. Αν και σπανίως μιλάει, όταν το κάνει είναι ήρεμος και τυπικός, τόσο με τους άλλους κρατούμενους, όσο και με τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, όταν φτάνει η ώρα που του βάζουν χειροπέδες για να τον μεταφέρουν, αρχίζει να δείχνει ανήσυχος. Όταν ακούσει το «κλικ» από τις χειροπέδες που κλείνουν, τότε το βλέμμα του σκοτεινιάζει.

Αυτή η συμπεριφορά έχει γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των αστυνομικών που τον φρουρούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται το λόγο που αναστατώνεται από το συγκεκριμένο ήχο.

Σημειώνεται τέλος πως όλες τις ημέρες που βρίσκεται κρατούμενος ο Νίκος Μεταξάς, δεν τον έχει επισκεφθεί κανείς άλλος πλην του πατέρα του.

Ο πατέρας του serial killer έχει πάει στα κρατητήρια μόνο τρεις φορές και έχει συζητήσει για λίγη ώρα με το γιο του στον οποίο είχε δώσει κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ