ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λονδίνο η πιο εντυπωσιακή πισίνα του κόσμου

Στο Λονδίνο η πιο εντυπωσιακή πισίνα του κόσμου
compass-pools.co.uk

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες του κόσμου θα κατασκευαστεί στην οροφή ενός ουρανοξύστη στο Λονδίνο, όμως το γεγονός που θα την καθιστά ξεχωριστή, εκτός της μοναδικής πανοραμικής θέας 360 μοιρών, είναι η… καταπακτή μέσω της οποίας θα μπαίνει κανείς.

Συγκεκριμένα, η πισίνα 600.000 λίτρων νερού υπόσχεται θέα 360 μοιρών, ενώ η κατασκευή του ουρανοξύστη που θα ονομάζεται «Infinity London» και θα έχει ύψος 220 μέτρα θα ξεκινήσει το 2020, εφόσον θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Όπως εξηγεί η κατασκευαστική εταιρεία Compass Pools, η είσοδος στην εντυπωσιακή πισίνα θα γίνεται μέσω μιας περιστρεφόμενης σκάλας που θα «ανυψώνεται» όταν κάποιος θέλει να μπει στο νερό ή να βγει από αυτό.

«Ο μηχανισμός θα θυμίζει κάπως υποβρύχιο ή ταινία του Τζέιμς Μποντ», εξηγεί ο βασικός σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Άλεξ Κέμσλεϊ.

Το σχέδιο του ουρανοξύστη, που θα στεγάζει ένα πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο και εστιατόρια, θα επιτρέπει στους πελάτες και τους επισκέπτες να «χαζεύουν» τους λουόμενους, αφού ο πάτος της πισίνας θα είναι διάφανος.

Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τον πάτο και τα τοιχώματα θα είναι το ακρυλικό, καθώς το συγκεκριμένο υλικό αντανακλά το φως στο ίδιο μήκος κύματος με το νερό, και έτσι η πισίνα θα φαίνεται απολύτως διαφανής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ