ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τουρίστες – Ακρωτηριάστηκε ένας 28χρονος

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τουρίστες – Ακρωτηριάστηκε ένας 28χρονος
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Δύο Βρετανοί τουρίστες τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση καρχαρία σε δημοφιλή τουριστική παραλία στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Ο 28χρονος Alistair Raddon και ο 22χρονος Danny Maggs κολυμπούσαν στα νερά των νησιών Whitsunday όταν τους επιτέθηκε ο καρχαρίας. Οι δύο τουρίστες παρελήφθησαν από μια τουριστική βάρκα και οδηγήθηκαν στην ακτή, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου, προτού διακομιστούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Ωστόσο, η κατάσταση για τον 28χρονο ήταν πιο σοβαρή και του ακρωτηρίασαν το πόδι, ενώ ο 22χρονος έφερε τραύματα στο πόδι του.

Εκπρόσωπος των ΕΚΑΒ του Κουίνσλαντ ανέφερε ότι ο καρχαρίας επιτέθηκε πρώτα στον έναν ασθενή, στη συνέχεια έφυγε και ξαναγύρισε και τότε επιτέθηκε και στον δεύτερο.

Η ομάδα διάσωσης ανέφερε ότι οι δύο άντρες είπαν στο πλήρωμα του ελικοπτέρου ότι «πάλευαν στο νερό» όταν δέχτηκαν την επίθεση στο Hook Passage.

Η τοποθεσία είναι περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο, στο οποίο τον περασμένο Νοέμβρη ένας άνδρας δέχτηκε φονική επίθεση από καρχαρία.

Αλλά και άλλες επιθέσεις έχουν σημειωθεί πρόσφατα στην ίδια περιοχή. Σε απάντηση αυτών των περιστατικών, οι Αρχές σκότωσαν έξι καρχαρίες στην περιοχή και εγκατέστησαν φράγματα με υποθαλάσσια αγκίστρια, τα οποία στη συνέχεια, ωστόσο, αφαιρέθηκαν, λόγω του αντίκτυπου που είχαν και στα υπόλοιπα ζώα της θάλασσας.

Τότε, οι ειδικοί δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν για ποιο λόγο οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στην ίδια περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ