ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν κωφάλαλο που δεν αντιλήφθηκε τι του ζητούσαν

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν κωφάλαλο που δεν αντιλήφθηκε τι του ζητούσαν
daniel harris / facebook

Από κάθε μέτρο έχει ξεφύγει η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ό,τι αφορά στη χρήση βίας από αστυνομικούς εις βάρος πολιτών.

Αυτή τη φορά, θύμα της επιθυμίας ενός αστυνομικού να εξασκήσει το σημάδι του έπεσε ένας κωφάλαλος πατέρας. Ο Ντάνιελ Κέβιν Χάρις, ηλικίας 29 ετών, οδηγούσε στη Βόρεια Καρολίνα και κατά τους αστυνομικούς είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας.

Όταν το περιπολικό άναψε τον φάρο και οι αστυνομικοί του έκαναν νόημα να σταματήσει, ο Χάρις δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και συνέχισε την πορεία του. Τη στιγμή που τελικά είδε το περιπολικό να τον καταδιώκει, έκανε αμέσως δεξιά, σταμάτησε το όχημά του και βγήκε από αυτό για να δει τι τον ήθελαν οι εκπρόσωποι του νόμου.

Ο Χάρις άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος των αστυνομικών επιχειρώντας να συνεννοηθεί μέσω της νοηματικής, όταν σύμφωνα με τη Metro, δέχθηκε πυροβολισμό και έπεσε νεκρός αφήνοντας ορφανό το παιδί του.

Σύμφωνα με τον Ζερμέν Σόντερς, αστυνομικό που πυροβόλησε «άνοιξα πυρ γιατί δεν υπάκουγε τις εντολές και ερχόταν προς το μέρος μας».

«Φοβήθηκε και ως κωφάλαλος δεν άκουγε τις προσταγές των αστυνομικών να σταματήσει. Προφανώς είχε φοβηθεί και προσπαθούσε να τους πει κάτι. Μιλάμε για άνθρωπο που ήταν άοπλος και βρέθηκε νεκρός», δήλωσε ο αδελφός του θύματος, Τζέι Χάρις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ