ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου πέρασε τα σύνορα στις 7 Οκτωβρίου

Σερβία: Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου πέρασε τα σύνορα στις 7 Οκτωβρίου
Reuters

Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, διέσχισε τα σύνορα της Σερβίας, στις 7 Οκτωβρίου αναζητώντας άσυλο, δήλωσε σήμερα ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών.

"Ένας από τους υπόπτους, ο Α.Α. που ενδιαφέρει τις γαλλικές αρχές, έχει εγγραφεί στα σύνορα στο Πρέσεβο στις 7 Οκτωβρίου, όπου ζητά επισήμως άσυλο," λέει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο.
Το Πρέσεβο βρίσκεται στα σύνορα της Π.Γ.Δ.Μ. με την Σερβία.

"Όπως προκύπτει από τους ελέγχους, οι λεπτομέρειες του διαβατηρίου ταιριάζουν με αυτές του προσώπου που στις 3 Οκτωβρίου πέρασε από την Ελλάδα. Για αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει ένταλμα από την Ιντερπόλ."

Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι το διαβατήριο ταιριάζει με αυτό που χρησιμοποιήθηκε από πρόσφυγα που κατέφθασε στην Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου.

Όμως, αμερικανός αξιωματούχος είπε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο (CBS) ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ που επικαλείται δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου, ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Την ίδια στιγμή ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Γαλλία διεκρίνισε ότι το αιγυπτιακό διαβατήριο που βρέθηκε έξω από το στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση, ανήκει σε ένα από τα θύματα και όχι σε δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ