ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν για εκεχειρία στη Συρία (pics)

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν για εκεχειρία στη Συρία (pics)
REUTERS

Η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο. Η συνάντησή τους διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν μεταξύ άλλων για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Τραμπ έθεσε στον Πούτιν τις ανησυχίες του αμερικανικού λαού σχετικά με τις αναφορές περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον μετά το πέρας της συνάντησης.

"Είχαν μια καλή και μακροσκελή συζήτηση για το θέμα. Ο πρόεδρος πίεσε επανειλλημμένα τον πρόεδρο Πούτιν σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας. Ο πρόεδρος Πούτιν αρνήθηκε τέτοια ανάμειξη, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν", ανέφερε ο Τίλερσον.

1putin tramp

Πηγή: reuters

"Είχα μια πολύ μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρχαν πολλά ζητήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, άλλα προβλήματα, άλλα διμερή θέματα", είπε ο Πούτιν, ενώ ξεκινούσε η επόμενη συνάντησή του, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

"Επιστρέψαμε επίσης και πάλι στα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο", πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

2putin tramp 2

Πηγή: reuters

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του, είπε ότι οι συνομιλίες έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ακόμα να δουλέψουν για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, ένας Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφτεί τη Ρωσία για διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

3putin tramp 3

Πηγή: reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ