Τρία νέα είδη αραχνών ανακάλυψε Αυστραλός επιστήμονας που ειδικεύεται στην ταξινόμηση, διαβεβαιώνοντας πως όλες είναι «αβλαβείς» ενώ τις χαρακτήρισε...«χαρισματικές».

Την αποκάλυψή τους έκανε ο Joseph Schubert με ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας μάλιστα πως και οι τρεις αράχνες έχουν ονομαστεί επίσημα .

«Γνωρίστε τα τρία νέα είδη (σ.σ. αραχνών) της Αυστραλίας» έγραψε ο κ. Schubert, ενώ συμπλήρωσε: «Από σήμερα τα επίσημα ονόματά τους είναι: Maratus aquilus, Maratus felinus και Maratus combustus».

 

 

 

Παράλληλα ο επιστήμονας δήλωσε πως οι αράχνες είναι ιδιαίτερες και με έντονα χρώματα. Η επιλογή των ονομάτων τους έγινε με βάση τα χρωματικά μοτίβα που έχει το καθένα στην κοιλιά του.

Το μέγεθος της καθεμίας είναι περίπου όσο ένας κόκκος ρυζιού, ενώ ο Joseph Schubert ανέφερε πως οι αρσενικές έχουν φωτεινό χρώμα, ενώ οι θηλυκές πιο «ήσυχο», πράγμα που καθιστά πιο δύσκολο την αναγνώρισή τους.

Ενδιαφέρον στους επιστήμονες έχει προκαλέσει και ο τρόπος που οι αρσενικές προσπαθούν να προσελκύσουν τις θηλυκές, καθώς αρχίζουν να χορεύουν μπροστά τους με σκοπό να τις εντυπωσιάσουν!

«Είναι τρομακτικά μικρές, αλλά τόσο χαρισματικές και γεμάτες χρώμα» αναφέρει ο κ. Schubert σύμφωνα με το Fox News.

Τέλος, τόνισε πως αυτό που τις καθιστά ιδιαίτερες είναι πως αναγνωρίζονται από το χρώμα στην κοιλιά τους, ενώ οι «κοινές» αράχνες ξεχωρίζουν από τα δόντια ή τις… τρίχες τους.

Video: Εικόνες βγαλμένες από ταινία… τρόμου: Ταραντούλα κατασπαράσσει οπόσουμ

Διαβάστε επίσης