ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η πίεση προς τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι αφόρητη

Χαρίτσης: Η πίεση προς τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη πρέπει να είναι αφόρητη
EUROKINISSI

Η πίεση προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να είναι αφόρητη, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπόλογος  γιατί η παράταξή του διολισθαίνει σε ακροδεξιά ατζέντα με πολύ επικίνδυνες συνέπειες.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Βραζιλία και τόνισε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές δεν είναι μία «παράπλευρη μάχη», αλλά μία μάχη εξαιρετικής σημασίας, για το «αν θα επιτρέψουμε η Ευρώπη να πέσει στα χέρια της ακροδεξιάς». Πρόσθεσε δε, ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με όρους νίκης.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χαρακτήρισε την απλή αναλογική «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση», τόνισε ότι πρέπει να «είμαστε θαρραλέοι να συνεργαστούμε, όχι με τη λογική συμφωνιών κορυφής με παράγοντες του παλαιού συστήματος» και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ περισσότερες οι δυνάμεις που μπορούμε να επικοινωνήσουμε», αναφερόμενος σε θέματα, όπως το μακεδονικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το προσφυγικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ