ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή: Φραστικά «πυρά» και κόντρες μεταξύ κυβέρνησης -ΝΔ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή: Φραστικά «πυρά» και κόντρες μεταξύ κυβέρνησης -ΝΔ
EUROKINISSI

Στη σκιά της βομβιστικής επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ συζητείται και ψηφίζεται μετά τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2019.

Το κλίμα είναι οξυμένο με την κυβέρνηση και τη ΝΔ να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά. Η έμμεση αναφορά του Μάκη Βορίδη σε ηθική αυτουργία της κυβέρνησης που φέρει βαριά ευθύνη στοχοποιώντας τους αντίπαλους της, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που μίλησε για χυδαιότητες.

«Η κυβέρνηση στέλνει μηνύματα στους τρομοκράτες, όταν καταργεί τις φυλακές τύπου Γ, όταν δίνει άδεια σε τρομοκράτες» είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε «να συζητήσουμε και για το τσεκούρι, αλλά παράλληλα να μιλήσουμε και για το πλαίσιο της βίας της άκρας Αριστεράς και τις επιθέσεις που δεχόμαστε από τραμπούκους».

Άμεση η απάντηση του Νίκου Παππά που τον διαδέχθηκε στο βήμα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καταδίκασε την επίθεση, σημείωσε ωστόσο, πως «στην Ολομέλεια αναπαρήχθησαν οι χυδαιότητες, του επιχειρηματία Αλαφούζου και αυτό είναι θλιβερό για την παράταξη της ΝΔ».

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Νέα στοιχεία για το καμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα

Εξέφρασε τη στήριξή του στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε ΛΑΟΣ και ότι ψάχνει να βρει ποια θεσμικά μέτρα θα λάβε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά.

Στην επίθεση στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης που έχει δεχθεί επιθέσεις.

«Επειδή είμαι παθών, δύο φορές μου έκαψαν το σπίτι και άλλες 10 δέχθηκα επιθέσεις, να σας πω ότι εγώ δεν το έκανα θέμα όπως εσείς την επίθεση στον ΣΚΑΪ», είπε και έκανε λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης.

Τον προβληματισμό του για το συνεχιζόμενο εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ