ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι έξι βουλευτές που έσωσαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Οι έξι βουλευτές που έσωσαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα
EUROKINISSI

Με μια ανάσα ανακούφισης ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος δεν μπόρεσε να κρύψει το άγχος του κάθε φορά που κάποιος βουλευτής της πλειοψηφίας δεν απαντούσε αμέσως κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Άλλωστε ήταν γνωστό πως όλα θα κριθούν στον πόντο και ατυχήματα συμβαίνουν. Δεν συνέβη όμως αυτή τη φορά καθώς οι έξι πρόθυμοι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα έκαναν αυτό που είχαν συμφωνήσει.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, λόγω απουσίας ψήφισαν την κυβέρνηση με επιστολή τους καθώς βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή.

Ο ιδιόρρυθμος Κώστας Ζουράρις, μολονότι έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως είναι αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν δίστασε να υπερψηφίσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή του καθώς το είχε προαναγγείλει.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε και ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος πρωταγωνίστησε αυτές τις δύο ημέρες στη Βουλή μετά το επεισοδιακό διαζύγιο του με Το Ποτάμι ενώ όπως αποκάλυψε ο «γάμος» είχε τελειώσει προ πολλού.

Υπέρ της κυβέρνησης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα η παραίτηση της οποία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Πλέον μένει να δούμε με τον έκτο πρόθυμο Θανάση Παπαχριστόπουλο, βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος θα υπερψηφίσει και την συμφωνία των Πρεσπών για να παραιτηθεί στη συνέχεια όπως έχει ήδη δηλώσει επιστρέφοντας την έδρα του στο κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ