ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κληρώνει» σήμερα για την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

«Κληρώνει» σήμερα για την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το θέμα του Θανάση Παπαχριστόπουλου βρίσκεται στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο βουλευτής θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Μπαίνοντας στη συνεδρίαση το κλίμα ήταν εμφανώς βαρύ με τον κ. Καμμένο να λέει στους δημοσιογράφους ότι "θα τελειώσουμε σύντομα" και τον κ. Παπαχριστόπουλο να εισέρχεται στην αίθουσα χωρίς να ανταλλάξει κουβέντα με κανέναν

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει πολλάκις δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αλλά προ ημερών έδωσε νέα… παράταση έως την επόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτή τη στιγμή, δύο σενάρια είναι πιθανά για το μέλλον του Παπαχριστόπουλου: είτε ο Πάνος Καμμένος θα διαγράψει τον «αντάρτη» βουλευτή κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είτε θα παραιτηθεί ο ίδιος και θα παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης αύριο.

Δεδομένου ότι την βουλευτική έδρα του Παπαχριστόπουλου θα λάβει ο Τέρενς Κουίκ, που έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στην κυβέρνηση και αναμένεται να κρατήσει την έδρα και να ανεξαρτητοποιηθεί, το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο για την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το 2015, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αριθμούσε 11 μέλη αλλά σταδιακά περιορίστηκε στους πέντε –το κατώτατο όριο για σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας. Σε περίπτωση που τελικώς πέσουν «τίτλοι τέλους» για την Κ.Ο. του πρώην κυβερνητικού εταίρου, τότε όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα λογίζονται ως ανεξάρτητοι, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ