ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος κατά πάντων: Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος κατά πάντων:  Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευθείες βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των βουλευτών που τον εγκατέλειψαν εκτόξευσε ο Πάνος Καμμένος, στην επιτροπή που συζητά το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθυνόμενος στα αριστερά αντανακλαστικά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να αναλογιστούν τι ψηφίζουν.

«Δεν σας προβληματίσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια που θα φιλοξενήσει τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ; Με τη δική σας υπογραφή θα φιλοξενηθούν εκεί τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ», είπε και επανέλαβε ότι για τους ΑΝΕΛ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική.

Στην παρέμβασή του έριξε τα βέλη του κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η επίσημη θέση της ΝΔ είναι erga omnes, δηλαδή «η παράδοση του όρου Βόρεια Μακεδονία» και επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι μεθοδεύει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ και Βασίλη Κόκκαλη. «Ο κ. Κουίκ έλεγε ότι δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία ποτέ και ήταν και αντίθετος στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει υφυπουργός, ενώ η κ. Κουντουρά που ορκιζόταν ότι ήταν κατά της συμφωνίας αντάλλαξε την ψήφο με την καρέκλα», είπε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κόκκαλης, ο “total blue electric” μας προέτρεπε στην τελευταία ΚΟ να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να πείσουμε τη ΝΔ να κάνει πρόταση μομφής. Προτίμησε κι αυτός την καρέκλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ