ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στη Βουλή: «Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική» τη χαρακτηρίζει ο Νίκος Βούτσης

Επίθεση στη Βουλή: «Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική» τη χαρακτηρίζει ο Νίκος Βούτσης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής τη σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας τη σημερινή ενέργεια αγνώστων στον προαύλιο χώρο ανέφερε ότι «πρόκειται για μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που ονομάζονται “ακτιβιστικές”, πλην όμως μόνο έτσι δεν μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει, όταν μάλιστα στρέφονται εναντίον της Βουλής».

Παράλληλα τόνισε ότι «αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή που τις καθαγιάζει ή τις υποστηρίζει επικοινωνιακά, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα δε, μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

Τέλος, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «δεν υπάρχει κάποιο τρικάκι και δεν φώναξαν συνθήματα διότι απομακρύνθηκαν αμέσως από τη φρουρά της Βουλής και από τις επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις που υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα ενόψει των εκλογών στον περίβολο της Βουλής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ