ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Με δόσεις από τον Οκτώβριο τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Γεραπετρίτης: Με δόσεις από τον Οκτώβριο τα αναδρομικά των συνταξιούχων
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσουν να δίνονται τα αναδρομικά σε δόσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά, θα τα πάρουν.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «Όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά θα τα πάρουν. Υπολογίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να δίνονται τα αναδρομικά. Ωστόσο, έχουμε κάνει μία μελέτη για το βάθος του χρόνου για τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν ανάλογα με το τι δικαιούται κάποιος με δόσεις. Με δόσεις γιατί πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Όσο για τις συντάξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση».

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε ότι «λόγω της άνθισης της ελληνικής οικονομίας, θα υπάρξει ένα πλεόνασμα το οποίο μας επιτρέπει να δώσουμε ένα ποσό γύρω στα 200 εκατομμύρια σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο».

Αναφερόμενος στο επίδομα θέρμανσης που ξεκινά να διατίθεται την Τρίτη, σημείωσε ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά μέσα στον Οκτώβριο σε αυτούς που θα προμηθευτούν πετρέλαιο».

Για το θέμα των επιθέσεων της Τουρκίας στη Συρία τόνισε «ότι είναι ένα παιχνίδι ισχύος στη διεθνή σκακιέρα, όπου επιχειρείται μια γενικότερη αποσταθεροποίηση στη περιοχή. Θα υπάρξουν μεγαλύτερες ροές στο προσφυγικό. Η Ελλάδα παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα,για να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν έχεις αύξηση των προσφυγικών ροών η διαχείριση του προβλήματος γίνεται δυσκολότερη».

Για τις προκλήσεις των Τούρκων στη Κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Γεραπετρίτης είπε «ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο και αν χρειαστεί μέχρι και πλοία θα στείλουμε στη περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ