ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν»

Θεοδωρικάκος: «Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν»
ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν» επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή σενάρια που κυκλοφορούν για ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να «κάψει» την απλή αναλογική.

Στη συζήτηση του εκλογικού νόμου που καταργεί την απλή αναλογική και προβλέπει κλιμακωτό μπόνους εδρών, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας πως καλλιεργεί τη συζήτηση γιατί τις «τρέμει» και τις «φοβάται».

Χαρακτήρισε «άσφαιρη» την επίθεση του τέως πρωθυπουργού στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και σημείωσε πως χρησιμοποιεί τις πρόωρες εκλογές για «να καταλαγιάσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», «να κλείσει στόματα» και να μην έχει εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Διερωτήθηκε ακόμη, με ποιο πρόγραμμα και ποιες πολιτικές θα πάει η αξιωματική αντιπολίτευση σε εκλογές. «Πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν, έχει πει ο πρωθυπουργός, κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ό,τι λέει το εννοεί», ανέφερε, στρεφόμενος εμμέσως πλην σαφώς και στη Φώφη Γεννηματά, που έδειξε να συμμερίζεται την εκτίμηση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη που αποκλείει το μπόνους από συνασπισμό κομμάτων, διερωτήθηκε αν υπάρχει κανείς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ακόμη, πως για την κυβέρνηση οι συγκλίσεις και η συναίνεση «δεν είναι ευκαιριακή υπόθεση, αντιθέτως είναι αναγκαία, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα».

«Πρέπει να είναι συνεχής και αναγκαία, τώρα που απειλείται η χώρα με ωμό τρόπο από τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις», είπε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει, αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πολυτέλεια των αντιπαραθέσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ