ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο την Παρασκευή αντιπροσωπεία της ΝΔ

Στον Έβρο την Παρασκευή αντιπροσωπεία της ΝΔ
AP Photo/Giannis Papanikos

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου, το Τελωνείο των Καστανέων, καθώς και την παρέβρια ζώνη του Δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

H αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας είναι αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργο Στεργίου, τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου, 'Ακη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου.

«Τα στελέχη του κόμματος θα βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των κατοίκων της περιοχής που τις τελευταίες μέρες συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποτροπή της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε το κλείσιμο των συνόρων θέμα εθνικής ασφάλειας, διαμηνύοντας ότι αυτά «θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί» και πως «δεν θα περάσει κανείς».

«Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από την Τουρκία.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι όσοι εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες θα μεταφερθούν σε δυο κλειστά κέντρα για να γίνουν προσπάθειες άμεσης απέλασής τους. Το ένα θα δημιουργηθεί, όπως είπε, στο Στρατόπεδο Βασιλειάδη στις Σέρρες και το δεύτερο αν χρειαστεί κάπου κοντά στην Αθήνα.

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί ανθρώπους για να πετύχει γεωπολιτικούς σκοπούς. Σωστά λάβαμε την απόφαση για ενίσχυση φύλαξης των συνόρων μας» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε». «Είναι όλα ανοιχτά… Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια» είπε ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ