ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για σχολεία: Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, αλλά όχι όλες μαζί

Κεραμέως για σχολεία: Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, αλλά όχι όλες μαζί
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στην επιστροφή στα σχολεία και τα πανεπιστήμια αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η Νίκη Κεραμέως, η οποία ωστόσο υπογράμμισε πως η καθημερινότητα δεν θα είναι όπως την ξέραμε κάτι που θα ισχύσει και στις σχολικές μονάδες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και στη συνέχεια θα εξεταστεί πως αυτή αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές.

«Η πορεία είναι θετική, υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια. Επεξεργαζόμαστε τον βέλτιστο τρόπο αυτής της σταδιακής επαναφοράς» πρόσθεσε η ίδια, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως προτεραιότητα έχουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Η κ. Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν είναι πρόθεση του υπουργείου να «πάμε σχολείο τον Ιούλιο».

Αναφορικά με το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων, η κ. Κεραμέως τόνισε πως υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες μαζί.

«Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί» τόνισε χαρακτηριστικά.



Σχετικά με τις Πανελλαδικές και την επάρκεια αιθουσών είπε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί σχέδιο για λιγότερους μαθητές μέσα στις αίθουσες.

«Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός έκανε τέλος γνωστό ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που νοσήσουν από τον ιό.

Για τις Εκκλησίες τόνισε ότι δεν υπάρχει προς ώρας εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμά τους.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ