ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Για ποιο λόγο θα βάλει η κυβέρνηση στο «γύψο» όλη τη χώρα;

Γεροβασίλη: Για ποιο λόγο θα βάλει η κυβέρνηση στο  «γύψο» όλη τη χώρα;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στην Real News η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε:

«Μετά την ακύρωση του ακαδημαϊκού ασύλου, τις “επιχειρήσεις αρετής” στους κινηματογράφους και τις επιδείξεις αβροφροσύνης σε πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, η κυβέρνηση βάλθηκε να τελειώσει τους “50” για τους οποίους κλείνει “το κέντρο της Αθήνας”. Για 50 “νοματαίους” θα αλλοιώσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι για 11 εκατομμύρια ανθρώπους! Το κέντρο είναι κλειστό από τις πορείες λένε οι ζηλωτές του νόμου. Το κέντρο είναι κλειστό από τις ζαρντινιέρες απαντούν οι Αθηναίοι! Και η χώρα είναι κλειστή από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης προσθέτουν πολλοί που διαρκώς πληθαίνουν.»

Προσέθεσε ότι:

«Όπως έγινε και με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και εδώ υπάρχει πλαίσιο για τη χωροθέτηση των συναθροίσεων. Γιατί λοιπόν χρειαζόμαστε κάτι “νέο”; Για ποιό λόγο θα βάλει η κυβέρνηση στο “γύψο” όλη τη χώρα; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κλείσει το μάτι στο σκληρό δεξιό ακροατήριό του. Με αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πήγε και ήρθε μέχρι την πόρτα της Βουλής πολλές φορές μέσα στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του, καταγράφεται η πολιτική παρακαταθήκη της νέας Δεξιάς. Μπροστά στον εσωκομματικό αλληλοσπαραγμό της ΝΔ οι δημοκρατικές κατακτήσεις αν δεν είναι καρφί στο μάτι ορισμένων φαίνεται πως είναι ανούσιες λεπτομέρειες.»

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμα: «Είναι όμως αυτός ο μοναδικός λόγος που αυτό το πόνημα αυταρχισμού έρχεται τώρα μετά από τόσες “περιπέτειες”; Θέλει έτσι η κυβέρνηση να προστατεύσει την “μεσαία τάξη” η οποία είναι έτοιμη να εκτιναχθεί σε πορεία ανάπτυξης; Ή μήπως γιατί αυτή η τάξη νιώθει πιο άγρια εξαπατημένη από όσους κατάφερε να ξεγελάσει ο κ. Μητσοτάκης για να υφαρπάξει την ψήφο τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν και τις δουλειές τους να χάνονται. Την ώρα της καταστροφής βλέπουν αποσβολωμένοι, εκατομμύρια δημόσιου χρήματος να δίνονται από υπουργούς της κυβέρνησης σε απευθείας αναθέσεις και ένα κυβερνητικό εκπρόσωπο να τα μοιράζει με αδιαφάνεια, χωρίς κανόνες σε επικοινωνιακές καμπάνιες.»

Το ηχητικό Μινωνή

Σχετικά με το ηχητικό Μιωνή, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Ο κ. Παππάς έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την υπόθεση. Όμως η ηχογράφηση Μιωνή έχει και άλλες πτυχές που χρήζουν ανάλυσης. Ένα “αμερόληπτο” στέλεχος της προανακριτικής, ο δικηγόρος του κ. Σαμαρά κ. Πλεύρης, είχε περιγράψει το περιεχόμενο της παράνομης υποκλοπής τρεις μήνες πριν. Ο ο κ. Μιωνή είχε ξεχάσει πως είχε στο συρτάρι του αυτό το προϊόν παράνομης υποκλοπής. Το θυμήθηκε μόλις άρχισαν οι αποκαλύψεις για φερόμενο έμβασμα προς τον κ. Παπασταύρου, με φερόμενο τελικό αποδέκτη τον κ. Σαμαρά; Η μνήμη του τον βοήθησε μόλις είδαν τη δημοσιότητα πληροφορίες πως ο σύζυγος της κυρίας Ράικου, βασικής μάρτυρα κατηγορίας, είναι αποδέκτης εμβασμάτων από τη Νοβάρτις σε κοινό λογαριασμό του με τη σύζυγό του; Ή μήπως του “φρεσκάρισε” την μνήμη το πόρισμα για το σύζυγο της κας Ράϊκου, σύμφωνα με το οποίο έχει υπερσυνταγογραφήσει φάρμακα, ζημιώνοντας το Δημόσιο πάνω από 1,5 εκ. ευρώ; Μέσα σε αυτή την ...ωραία ατμόσφαιρα, ο κ. Μιωνή θυμήθηκε τη συνομιλία που παράνομα ηχογράφησε! Ίσως βέβαια και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να βρέθηκε προ εκπλήξεως, βλέποντας σε αυτή την εξέλιξη και ένα προσωπικό μήνυμα από τους άσπονδους “φίλους” του.

Τα εθνικά και η Novartis

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι εξελίξεις στην Novartis, θα επηρεάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα, η κ. Γεροβασίλη έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν ξέρω πού αναφέρεστε αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ δε βάζουμε τα εθνικά θέματα σε ζυγαριά. Ασκήσαμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική βασιζόμενοι στην εθνική στρατηγική με αποφασιστικότητα, συνέπεια και σοβαρότητα και επιδιώκουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση στη βάση των εθνικών συμφερόντων και της σταθερότητας στην περιοχή. Άλλοι τη μια μέρα παρουσιάζονται “στρατηλάτες” και νικητές στην μάχη του Έβρου και την άλλη ψάχνουν να βρουν τα πασαλάκια των συνόρων! Ή δέχονται ασμένως το στρατηγικό πλεονέκτημα που τους δόθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ πριν από μερικούς μήνες κατηγορούσαν τους συντάκτες της ως προδότες, φλερτάροντας ψηφοθηρικά με την πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ενδεχομένως αναζητά ανάλογους συμψηφισμούς, θα πρέπει να προσπαθήσει να υπερβεί τον εαυτό του και τις επικοινωνιακές ανάγκες του και να ενεργήσει προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ