ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Παππάς ή να καταθέσει μήνυση κατά Καλογρίτσα ή να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης: Ο Παππάς ή να καταθέσει μήνυση κατά Καλογρίτσα ή να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Ο Παππάς ή να καταθέσει μήνυση κατά Καλογρίτσα ή να κάνει την πάπια και να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ»: αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχολιάζοντας την κατάθεση του επιχειρηματία στο δικαστήριο που εμπλέκει τον πρώην υπουργό.

«Ο κ. Καλογρίτσας εκτός από εργολάβος, είναι ιστορικό πρόσωπο της Αριστεράς, ήταν στενός και προσωπικός φίλος του Χαρίλαου Φλωράκη. Λέτε να αποφάσισε να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει το χατίρι του Μητσοτάκη;», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και υπογράμμισε: «Δύο δρόμους έχει η ζωή. Ή να βγει ο Παππάς να καταθέσει μήνυση στον Καλογρίτσα κι αυτός να πάει στο δικαστήριο και να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Ή ο Παππάς να κάνει την πάπια, όπως κάνει μέχρι τώρα. Δεν έχει κάνει ούτε ένα tweet. Πρέπει να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν πάρει θέση» είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Alpha 989.

Και πρόσθεσε:

«Η έκδοση εικονικών τιμολογίων, που κόβονται για άλλο σκοπό, σε άλλη εταιρεία, είναι φορολογικό αδίκημα . Η ιδέας ότι ο Παππάς προσπαθούσε να στήσει διαγωνισμό, αποτελεί και πολιτικό και νομικό πρόβλημα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι όλο αυτό δεν συμβαίνει. Αν δεν πάνε στα δικαστήρια, σημαίνει ότι τα κάνανε μαζί. Τσακαλώτος, Φίλης, τι θα πουν; Δεν πειράζει που προσπαθήσαμε να στήσουμε τον διαγωνισμό;».

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, με βάση το οποίο πρώην υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε υπόθεση παιδεραστίας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως πρόκειται για μια άγνωστη σε αυτόν υπόθεση και πως «δεν καταλαβαίνει πού αναφέρεται το δημοσίευμα».

«Καυτό» καλοκαίρι με σκανδαλολογία - Μήνυση ετοιμάζει ο Καλογρίτσας

Ξεκαθάρισε δε, πως «όποιος είναι εμπλεκόμενος σε τέτοιες υποθέσεις δεν μπορεί να έχει θέση στη ΝΔ».

Διερωτήθηκε δε, γιατί εάν οι καταγραφές από την ΕΥΠ έγιναν το 2016 δεν διερευνήθηκε η υπόθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν στην κυβέρνηση.

«Οι καταγραφές από την ΕΥΠ έγιναν το 2016. Λίγο αργά δεν το θυμηθήκανε; Αν έγιναν τότε, για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ερεύνησε την υπόθεση για τον πρώην υπουργό της ΝΔ;» είπε ο κ. Γεωργιάδης, και συμπλήρωσε:

«Η Δικαιοσύνη τι έκανε;».

«Τείνω να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Αν υπάρχουν και είναι αποδεδειγμένα, να δράσει η Δικαιοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας τις εργασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου.

«Έχουμε περάσει νόμο στη Βουλή που προβλέπει ότι τα έξοδα των κατεδαφίσεων τα πληρώνει η εταιρεία. Η Lamda επέλεξε ανάδοχο εταιρεία, την Ιντρακάτ, της ιδιοκτησίας Κόκκαλη, όπου μέτοχος είναι ο ευρωβουλευτής τους Πέτρος Κόκκαλης. Δεν μπορούν να τον πάρουν τηλέφωνο και να τον ρωτήσουν από πού θα πληρωθεί η εταιρεία;» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ