ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Προσπάθεια ανάκαμψης - Σε υψηλό 2 εβδομάδων το bitcoin

Κρυπτονομίσματα: Προσπάθεια ανάκαμψης - Σε υψηλό 2 εβδομάδων το bitcoin
Το δημοφιλέστερο crypto, όπως και τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα κάνουν μια σημαντική προσπάθεια ανάκαμψης AP Photo/Kin Cheung

Πάνω από το ορόσημο των 17.000 δολαρίων βρέθηκε το bitcoin το πρωί της Τετάρτης 30/1, για πρώτη φορά από τις 15 Νοεμβρίου, ωστόσο η άνοδος ήταν πρόσκαιρη καθώς έπεσε στα 16.860 δολάρια στις 11:54 πμ.

Την ίδια ώρα, το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, ether, σημείωνε άνοδο 4,6% στα 1.276 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Το δημοφιλέστερο crypto, όπως και τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα κάνουν μια σημαντική προσπάθεια ανάκαμψης τις τελευταίες ημέρες, παρότι οι εξελίξεις στην αγορά δεν λειτουργούν υποστηρικτικά.

Ο Βιτζάι Αγιάρ, αντιπρόεδρος στην Luno, δήλωσε στο CNBC πως το bitcoin «έφτασε στο σημείο αντίστασης του» στα 17.000 δολάρια και είναι πιθανό να κινηθεί χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα.

Ο κλάδος των crypto αντιμετωπίζει πολλά «σύννεφα» μετά την κατάρρευση της FTX. και τις πιέσεις που έχει προκαλέσει.

Στην αρχή αυτής της εβδομάδας η εταιρεία κρυπτογράφησης BlockFi ήταν η πιο πρόσφατη εταιρεία που κατέθεσε αίτηση για πτωχευτική προστασία στο Κεφάλαιο 11, στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ είχαν προηγηθεί οι περιπτώσεις των Celsius Network και Voyager Digital.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ