ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πτώχευση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων - «Κανόνι» από την BlockFi

Νέα πτώχευση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων - «Κανόνι» από την BlockFi
Η πτώχευση της BlockFi αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος αποκαλούμενος πελάτης της εταιρείας έχει υπόλοιπο σχεδόν 28 εκατ. δολαρίων BlockFi

Αίτηση για πτωχευτική προστασία στο Κεφάλαιο 11, στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε η εταιρεία κρυπτογράφησης BlockFi, ακολουθώντας την κατάρρευση της FTX.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία ανέφερε ότι είχε περισσότερους από 100.000 πιστωτές, με υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία που κυμαίνονταν από 1 έως 10 δισ. δολάρια. H εταιρεία απαριθμούσε ένα ανεξόφλητο δάνειο 275 εκατ. δολαρίων στην FTX US, τον αμερικανικό βραχίονα της χρεοκοπημένης πλέον αυτοκρατορίας του Sam Bankman-Fried.

Η πτώχευση της BlockFi αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος αποκαλούμενος πελάτης της εταιρείας έχει υπόλοιπο σχεδόν 28 εκατ. δολαρίων, αλλά και την ρευστότητα της εταιρείας, η οποία ανέρχεται σε 256,9 εκατ. δολάρια σε μετρητά, με την BlockFi να σχολιάζει πως σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για τις δραστηριότητες της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθωσης των λειτουργιών της.

«Η BlockFi προσβλέπει σε μια διαφανή διαδικασία που επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους τους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο Μαρκ Ρέντσι του Berkeley Research Group, που λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος του BlockFi, σύμφωνα με το CNBC.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία είχε την υποστήριξη μίας σειράς επιφανών επενδυτών, μεταξύ των οποίων Bain Capital, Tiger Global, Coinbase, την εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου των διδύμων αδελφών Γουίνκλεβος και της Valar Ventures του Πήτερ Τιλ, με μερίδιο 19%, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Πιέσεις της FTX στην αγορά

Η BlockFi η αξία της οποίας είχε εκτιμηθεί σε 4,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook, είναι μεταξύ των πολλών εταιρειών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που νιώθουν την πίεση της κατάρρευσης της FTX.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο, η FTX είχε συμφωνήσει να παράσχει στην BlockFi μια πιστοληπτική γραμμή ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlockFi, Ζακ Πρινς, είχε δηλώσει τότε ότι αυτή η συμφωνία παρέχει στην εταιρεία του «πρόσβαση σε κεφάλαια που ενισχύουν τον ισολογισμό της». Εκείνη η συμφωνία έδινε, επίσης, στην FTX την επιλογή να εξαγοράσει τη BlockFi.

Πάντως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η BlockFi δεν είναι η πρώτη εταιρεία παροχής πιστώσεων στο πεδίο των ψηφιακών νομισμάτων που πτωχεύει. Εχουν προηγηθεί οι περιπτώσεις των Celsius Network και Voyager Digital.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ