ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: «Μαύρη» πρόβλεψη για «βουτιά» 40% στα 10.000 δολάρια

Bitcoin: «Μαύρη» πρόβλεψη για «βουτιά» 40% στα 10.000 δολάρια
Η κίνηση προς τα 10.000 δολάρια είναι πιθανή το 2023 σύμφωνα με τον Mark Mobius AP

Υποχώρηση πάνω από 40% της τρέχουσας τιμής του, στα 10.000 δολάρια προβλέπει ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το bitcoin.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Mobius Capital Partners - ο οποίος είχε προβλέψει σωστά ότι το bitcoin θα υποχωρούσε στα 20.000 δολάρια φέτος, το κρυπτονόμισμα «δεν είναι μακριά» από τα 10.000 δολάρια τώρα που έχει διασπάσει τα τεχνικά σημεία στήριξης των 17.000 δολαρίων

Συγκεκριμένα, αν και ο Mobius αναμένει ότι το bitcoin θα παραμείνει για την ώρα κοντά στο επίπεδο των 17.000 δολαρίων, η κίνηση προς τα 10.000 δολάρια είναι πιθανή το 2023.

Μιλώντας στο CNBC, ο επενδυτής εξήγησε πως η πρόβλεψή του πηγάζει από τα ολοένα και αυξανόμενα επιτόκια και την ευρύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Με τα υψηλότερα επιτόκια, η ελκυστικότητα της διακράτησης ή της αγοράς bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων ελαττώνεται από τη στιγμή που απλά και μόνο η διακράτηση του κρυπτονομίσματος δεν αποδίδει τόκο».

«Φυσικά, υπάρχουν προσφορές επιτοκίων 5% ή και υψηλότερα για καταθέσεις σε crypto, ωστόσο πολλές από τις εταιρείες που προσφέρουν τέτοια επιτόκια χρεοκοπήσαν εξαιτίας της FTX. Καθώς, λοιπόν, αυτές οι ζημίες συσσωρεύονται, ο κόσμος αρχίζει να φοβάται να κρατήσει το νόμισμα για πάρει τόκο».

Παράλληλα, ο Mobius σημείωσε ότι η άνθιση των crypto συνδέθηκε άμεσα με το τύπωμα χρήματος που έκανε η Fed με αποτέλεσμα η προσφορά χρήματος σε δολάρια να αυξηθεί κατά περισσότερο από 40% τα τελευταία χρόνια. «Υπήρχε άφθονη ρευστότητα για κερδοσκοπία στα κρυπτονομίσματα», είπε ο Mobius.

Σημειώνεται πως το πρωί της Παρασκευής 2/12 το bitcoin σημείωνε οριακή πτώση 0,05% στα 16.970 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ