ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» στις αγορές: Απώλειες 2% στην Αθήνα - Έχασε 1,5% ο Nasdaq

«Βουτιά» στις αγορές: Απώλειες 2% στην Αθήνα - Έχασε 1,5% ο Nasdaq
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑ έκλεισε τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με απώλειες 2% INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πτωτική τροχιά παρέσυρε τις αγορές τα χειρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Τόσο το Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινήθηκαν καθοδικά αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, ενώ το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street συνοδεύτηκε με σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δημιούργησαν έντονη ανησυχία στους επενδυτές, κυρίως λόγω των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν στην πορεία των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς προστέθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 284.000 τον Οκτώβριο, την ώρα που οι εκτιμήσεις από τη δημοσκόπηση του Reuters έκανε εκτιμήσεις για 200.000 θέσεις.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,7%, όπως τον Οκτώβριο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έχασε 0,8% στις 34.097 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,1% και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε κατά 1,5%, αν και αργότερα περιόρισαν ελαφρώς τις απώλειες.

Και η εγχώρια αγορά, δεν έμεινε ανεπηρέαστη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών στο ΧΑ να κλείνει τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με απώλειες 2% στις 903,97 μονάδες και τζίρο 86,42 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζονται, με μικρότερη πτώση. Συγκεκριμένα, στις 17:19 ο Stoxx 600 διαπραγματευόταν στις μονάδες με οριακές απώλειες 0,09%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ