ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση πάνω από τις 1.200 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση πάνω από τις 1.200 μονάδες
ΙΝΤΙΜΕ - ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάνω από τις 1.200 μονάδες κινείται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό ράλι που εκτόξευσε τον Γενικό Δείκτη σε υψηλό επίπεδο εννέα ετών με άλμα άνω του 7% ενδοσυνεδριακά.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ικανοποίησε τους επενδυτές, οι οποίοι σήμερα φαίνεται να πραγματοποιούν πιο προσεκτικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσουν τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη.

Σε αυτό το κλίμα, το ελληνικό χρηματιστήριο πέρασε από το στάδιο αναζήτησης κατεύθυνσης και πλέον έχει σταθεροποιηθεί κοντά στις 1.216 μονάδες με άνοδο κατά 1,29%. Παράλληλα, άνοδο κατά 1,57% καταγράφει και ο FTSE στις 3.005 μονάδες.

Με το βλέμμα στην επενδυτική βαθμίδα

Τα σενάρια για μια σύντομη περίοδο διερευνητικών διαδικασιών και μια δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου «υπόσχεται» στους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές μια γρήγορη επαναφορά στην πολιτική σταθερότητα και, εκτός απροόπτου, μια συνέχιση της πορείας προς την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ακόμα και πριν το τέλος του έτους, για τους αισιόδοξους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές, η σχεδόν βέβαιη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος στο δεύτερο γύρο εκλογών, αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικές εισροές νέων κεφαλαίων με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο.

Σε αυτό το κλίμα κινείται και το μήνυμα που στέλνει σε έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης DBRS, σύμφωνα με τον οποίο ««το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη συνέχεια των εφαρμοζόμενων πολιτικών και μια συνεχή πορεία μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη. Παρά τις επίμονες παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τις προσδοκίες φέτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ